torstai 29. kesäkuuta 2017

Velkajärjestely päättyi

Velkajärjestelyni oli ohi huhtikuun alussa. Sitä ei huomannut mistään, mutta luin sen ammoin peperista. Sitten toukokuun lopussa tuli kirje Colligent-nimiseltä perintäfirmalta. Siinä pyydettiin 'selvittämään tulot, koska maksuohjelma on päättynyt', ja 'Mikäli tulot ovat ylittäneet maksuohjelman mukaiset tulot, muodostuu lisäsuoritusvelvollisuus'.

Minulla on nyt 7 vuoden jälkeen maksamatta vielä suurin osa, koska en ole koko velkajärjestelyn aikana ansainnut kovinkaan paljon ja näinollen en ole pysynyt maksuohjelmassa. Lisäsuorituksia on Lindorffin selvityksen mukaan takautuvasti ilmestynyt yli 8000€. Minusta noille lisäsuorituksille ei ole perusteita, koska tuloni eivät ole kasvaneet, päinvastoin.

4 kommenttia:

 1. Mitäs nytten? Meille ainakin talous- ja velkaneuvoja laski tälle vuodelle, että joudun joulukuussa jokusen satasen maksamaan viimevuodelta. Velkajärjestely alkoi toukokuussa 2016 ja käsittääkseni tilanne lasketaan aina vuosittain ja hoidetaan kuntoon jos on jotain maksettavaa - ettei tule sitten könttinä velkajärjestelyn lopussa. Silleenkö se menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sen pitäisi mennä. Itse en kuitenkaan aikoinaa asiaa ymmärtänyt, tai en siihen kiinnittänyt huomiota, varsinkin kun tuloni laskivat koko ajan, eli mitään lisäsuoriktuksia en kuvitellut joutuvani maksamaan. Koska mitään selvitystä en ole tehnyt vuosittain (kenelle olisi pitänyt tehdä? ) nyt haluaa tuo Colligent selvityksen.

   Poista
 2. Eikö sinulla ole katkaistu ohjelmaa jos et ole pysynyt aiktaulussa? Käsittääkseni 5kk voi jättää maksamatta ilman sen kummempaa syytä ja ne erääntyy sitten ohjelman päättyessä. Mutta miten jos et ole maksanut juuri muutenkaan ohjelman mukaan?

  VastaaPoista
 3. Niinpä. Ihmettelen tuota itsekin. Odotin koko ajan, että joku velkoja älähtää ja ehdottaa maksuohjelman raukeamista - toisaalta eipä se ketään auttaisi rahojensa saannissa.

  VastaaPoista