lauantai 8. syyskuuta 2018

Kultareuna

On puolitoista vuotta siitä kun velkajärjestely 'päättyi'. Silloin aktivoitui Lindorff hakemaan käräjäoikeudelta vahvistusta lisäsuoriksille. Samaan aikaan laitoin itse vetoomuksen käräjäoikeudelle lisäsuoritusvelvolllisuuden poistamiseksi mm. koska minulla ei ole mitään edellytyksiä maksaa.

Sain sitten päätöksen, että lisäsuoritusvelvollisuus on vahvistettu ja minun tulee maksaa 8500€ + Lindorffin oikeuskulut. En saanut mitään vastausta lähettämääni vetoomukseen.

Lähdin ulkomaille vapaaehtoistyöhön. Ilmoitin asiasta ulosottoon, joka toistaiseksi on jättänyt rauhaan. Jouduin luopumaan asunnostani, koska vuokranantaja ei salli edelleenvuokrausta. Nyt olen palaamassa Suomeen. Minulla ei ole töitä eikä asuntoa, eikä tietenkään luottotietoja, ja velkaa on edelleen n. 30 000€.

Tässä siis tilanne pähkinänkuoressa. On minulla kivaakin ollut. Olen jopa antautunut ajoittain huolettomuuden valtaan ja nukkunut kokonaisia öitä. Olen tavannut mukavia ihmisiä, käynyt uusissa paikoissa, maistanut uusia makuja ja oppinut asioita.

Taivas oli välillä sininen. Nyt se on synkkien pilvien valtaama. Näen kyllä sen synkän pilven kultareunan. Pilvi vaan näyttä niin järjettömän isolta.


1 kommentti:

 1. Löysin blogiisi Googlen kautta, kun halusin selvittää, voiko velkajärjestelyssä oleva perustaa osakeyhtiömuotoisen yrityksen.

  Oma velkajärjestelyni on juuri nyt alkamassa, kestää 3v 4kk. Minun onnekseni, maksuohjelma on laadittu pieneksi, koska minulla ei juuri nyt tuloja ole, mutta kuitenkin sen verran, että maksuvaraa kertyy 144e/kk. Joten on epätodennäköistä, että kohtaisin sellaisia haasteita, joita sinä olet joutunut käsittelemään, koska alkuperäinen maksuvarasi oli niin paljon suurempi, kuin mihin sitten kykenit muuttuneiden olosuhteiden jälkeen.

  Tsemppiä sulle kovasti. Itse olen 18 vuotta elänyt luottotiedottomana. On se pitkä aika. Tiedän jotain tuntemuksistasi, mutta jokainen toki kokee asiat erilailla ja eri mittasuhteissa, jokaisella omat haasteensa ja mahdottomuutensa, joten siksi sanoinkin vain, että "jotain".

  Mutta tsemppi tulee sydämestä <3
  Toivottavasti ulkomailla löydät onnellisuutta, toivottavasti tulevat vuodet menevät aina vaan parempaan suuntaan, mitä sitten elämässäsi teetkin tai siltä haluatkin.

  Mut mennään eteenpäin. Silti. Aina. Tsemppiä! <3

  VastaaPoista