tiistai 9. helmikuuta 2010

Todellisuus

Velkojen järjestelijältä tuli vihdoin (mielestäni kaiken pitäisi tapahtua heti) kirje, jossa listattiin kohdat jotka piti tarkistaa: veroprosentti, mahdolliset muutokset tulotasossa. Kyllä, kyllä, avopuolison tilanne on edelleen sama! Vastasin kysymyksiin mahdollisimman tarkasti , lähetin sähköpostilla liitteineen ja jäin taas odottelemaan.


Viime perjantaina tuo velkojeni järjestelijäksi määrätty asianajaja soitti. Maksuvaraa oli tarkistettu. Minulle velkaneuvoja oli ilmoittanut , että tulisin maksamaan 691 euroa kuussa. Tarkistettu summa oli 1900 euroa. Siinä oli mielestäni selkeä ero. 'Kuinka tämä voi olla mahdollista?' huusin puhelimeen. 'Velkaneuvoja on ilmeisesti puhunut koko ajan aivan PASKAA. Nettopalkkani on 2500. Siitä pois 1900 on 600. Miinus vuokra, ruoka jne.!' Asiaan oli tietysti luonnollinen selitys: oli otettu huomioon vuotuinen kokonaistuloni mutta ei avopuolison negatiivista maksuvaraa. 'Tämä ei voi mennä näin. Ennemmin anna kaiken mennä ulosottoon, silloin minulle jäisi sentään n. 1500...!' Asianajaja sanoi, että täytyy nyt tarkistaa tämä juttu. Jäin epätietoisuuden valtaan, enkä voinut keskittyä töihin. Kuinka voi kaikki heittää aivan häränpyllyä? Kuinka voi olla niin monta tulkintaa asioista? Oliko velkaneuvoja ihan pihalla?


Hetken kuluttua asianajaja soitti takaisin:' Joo, ei se tosiaan niin ole. Mutta maksuvara on kasvanut hieman, koska on otettu huomionn kokonaistulo. Laskettu maksuvara on 1112euroa kuussa.' 'Jaaha', sanoin ' siinäkin on vissi ero aikaisempaan informaatioon.' 'Asumiskuluihin on kiinnitetty huomiota', sanoi asianajaja.' Hyväksyttävät asumismenot kahdelta on 700 euroa kuussa. Sillä löytää kyllä kaksion Pohjois-Helsingistä. Mutta ehdotan hyväksyttäväksi 800 euroa'.


Koko viikonloppu meni mäihätessä miten selviydytään 388 eurolla kuussa (nettopalkka - vuokra - sähkö). Tietysti on lomarahat ja bonukset, pienet epäsäännölliset lisät, jotka nyt täytyisi säästää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti