maanantai 10. kesäkuuta 2013

Säästövinkkejä - hih!

Minulta kysyttiin säästövinkkejä. Tuota...eikös tässä nyt ole jotain paradoksaalista? Jos minulla olisi hyviä säästövinkkejä, niin en kai olisi velkaaantunutkaan? No, joka tapauksessa tässä muutama 'säästövinkki'.

1) Ole taiteellinen. Voit kulkea ihan millaisissa vaatteissa tahansa ja ajaa auton romulla ja silti olla itsevarma ja tyylikäs, eikä kukaan kyseenalaista sitä.

2) Kiinnitä huomiota ruokaan. Osta ruoka-aineita (kaali, porkkana, sipuli, kala, liha jne.) ja tee kunnon ruokaa. Tee itsellesi pakastimeen pikaruokaa. Leivo. Osta sesonkiaineksia. Kokeile uudenlaisia eksoottisiakin ruokia, niin edullisten ruokien valikoima laajenee.  Kun tulee vieraita, tee cuisine nouvellea, siinä annokset on tosi pienet.

3) Pidä huolta terveydestä. Syö kuituja, liiku ja pese hampaat jne. Sairastaminen maksaa.

4) Harrasta halvalla ja ilman erikoisvälineitä: kävely, juoksu, lukeminen, jooga, laulaminen, avantouinti, kirjoittaminen, bloggaaminen, piirtäminen, meditaatio jne. Opettele purjehtimaan niin pääset toisten veneiden miehistöön.

5) Ole luonnonkaunis. Meikit maksaa. Juokse treffeille niin posket tulevat punaisiksi.

6) Käy luovuttamassa verta. Siinä veren valuessa on kiva köllötellä (sano etä huippaa ja ota tirsat) ja sitten nauttia voileipää ja mehua ja lueskella lehtiä. Saat myös tietää veriarvosi (suurta viihdettä ilmaiseksi).

7) Käy taidenäyttelyiden avajaisissa nauttimassa viiniä ja mahdollisesti pikkusuolaista (tosin nyt on kovat ajat ja näissäkin pihtaillaan). Avajaisia on usein torstaisin. Esim. Helsingissä ehdit parissa tunnissa kiertää muutamat.

8) Käytä aikapankkia. (Esim.Stadin Aikapankki).

9) Priorisoi. Satsaa siihen mikä on sinulle todella tärkeää, muulla ei ole niin väliä. Jos haluat sen Guccin laukun niin ole vaikka muuten alasti, tekee taatusti vaikutuksen.

10) Ole mukava, positiivinen ja vieraanvarainen, niin muutkin kutsuvat sinut luokseen ja tuovat herkkuja nyyttäreihisi. Seuraelämä on tärkeää myös mielenterveydelle.


1 kommentti: