torstai 17. lokakuuta 2013

Sähköistä

 Ehdin aivan unohtaa hetkeksi ikävän statukseni velkajärjestelyssä olijana, kunnes tuli karu muistutus.

Sähkösopimus on ollut aikaisemman asukin nimissä, jostain syystä ei ole tullut hoidettua asiaa. Hän sitten - luonnollisesti - ilmoitti että sanoo irti sähkösopimuksen ja muistutti, että tekisin uuden. Kirjoitin ihan ylös että 'muista sähkösopimus'. Olin sitten junassa matkalla, kun mies soitti, että mitä hemmettiä, sähköt on pois. Hups! Olin unohtanut tehdä sopimuksen.

Ei muuta kuin soittelemaan Fortumille. Onnistuin tekemään puhelimitse sopimuksen, mutta tietysti tarkistavat luottotiedot, joten ei muuta kun 950 euron vakuusmaksu ja uusi sopimus astuisi voimaan. Onneksi sattui olemaan sen verran rahaa tilillä, pankkitunnukset ja pelit ja vehkeet mukana. Meni puolitoistatuntia (ja 950€!) ja sähkö pelasi taas. Suurin huoleni oli, että ravut pakkasessa sulaisivat.



7 kommenttia:

  1. Hei.
    Lueskelin kaikki kirjoituksesi kun jostain kautta sattui tämä sinun blogisi vastaan.
    Olen itse juuri päässyt järjestelyyn, päivärahalle laskettuna nolla ohjelma.
    Nyt ollaankin sitten sormi suussa ja mietitään mitenkä tätä elämää aletaan järjestelemään, eskarilaisen kanssa kun ollaan.
    Pennin venyttämistähän se elämä on ollut meillä aina mutta nyt se eroaa vaan sillä että päivämäärä milloin se loppuu on tiedossa.
    Olipa hankalasti sanottu...
    No päivämäärä milloin se virallisesti alkaa on 1,12,2013. Josko vaikka elämä risaiseksi vielä ennen sitä :)

    VastaaPoista
  2. Onnea velkajärjestelyyn pääsyn johdosta...kai :-) Ehkäpä parempi noin että alkaa nollaohjelmalla, sitten jos tuloja alkaa olemaan niin täytyy muistaa jemmata kaikki mikä ylittää sen n. 400 €/kk....Itselläni oli hyvät tulot alussa, ja siihen perustunutta maksuohjelmaa tuntui olevan hankala muuttaa. Nyt taas tulot laskee vuoden alusta, ja hirvittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm..hyvin menee ja vähän tulee vaikka ollaan jo keski-ijällä. Ihmettelen ohjeistusta, että pitää pyrkiä työllistymään. No kurssitin ja maksoin itse ku työkkäri ei maksanut. Nyt tarttis klasit nenälle. Saakohan vero vähennyksiin vai viekö valtio loput jos maksuvaraan tulee vähän plussaa?

      Poista
  3. Pitkä on taival, vaikka kuka sanoo että äkkiähän se viisi vuotta menee. Ollaan samassa jamassa ja vj päättyy 2015 keväällä. Paljon on matkaan mahtunut ja edessäpäinkin vielä monta "tilannetta". Mutta selvittävähän siitä on, kuten aina ennenkin. Tosiasia on kuitenkin ettei tätä "kokemusta" voi ymmärtää kukaan muu kuin saman kokenut. Suunta ylöspäin, alemmaskaan ei pääse. Kovasti koettelee ja kolhaisee itseluottamusta mutta opettaa myös. Tsemppiä ja mukavaa alkavaa vuotta:)

    VastaaPoista
  4. Miten tuo vakuusmaksu määräytyi ja milloinkas sen sitten saa takaisin?

    Olen yrittänyt selvittää mikä minun kohtalo kun joudun muuttamaan valiaikaisesti toiseen osoitteeseen. Sähkösoppari on jo minun nimissä mutta miten käy, pystyykö sen siirtämään vain suoraan sinne toiseen ja sitten takaisin tänne kun palaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksu määräytyy ilmeisesti arvioidun sähkönkulutuksen mukaan, ja meillä sattuu olemaan sähkölämmitys ja neliöitä reippaasti. Vakuusmaksua ei varmaan saa takaisin ennen kuin voi osoittaa että luottotiedot on kunnossa.

      Poista