maanantai 10. marraskuuta 2014

Kyllä yrityksen perustaminen kohottaa mielialaa! Eräänä aamuna heräsin työttömänä ja illalla menin nukkumaan yrittäjänä. Siinä on vissi ero! Näin muistan ajatelleeni huhtikuussa.

Puoli vuotta on vierähtänyt. Välillä on ollut ihanaa ja välillä stressaavaa, ja koko ajan olen ollut niin väsynyt, että heti kun pysähdyn hetkeksi, nukahdan. En halua mennä yksityiskohtiin. Ehkä jonain päivänä kirjoitan paljastusteoksen vanhainkodissa tai vankilassa. Sanotaan nyt vaikka niin että 'ojasta allikkoon'.

Koska olen velkaantunut, olen epäluotettava ja potentiaalinen jatkossakin velkaantuja, en saa vakuutuksia ja tavarantoimittajille täytyy maksaa vakuusmaksuja. Koska minulla ei ollut alussa juurikaan rahaa, tämä tarkoittaa sitä, että matskua on ostettu sisään tulevalla rahalla, josta osan olisi pitänyt mennä alveihin ja palkkoihin. Sitten piti vielä ostaa jotain, mikä kuuluu investointeihin (mitä varten yrityksen alussa normaalisti on rahaa).

Työttömänä 'ansaitsin' n. 500€ / kk, eikä minulta odotettu mitään. Ymmärrettiin, että en pysty hoitamaan velkajärjestelyasioita juuri nyt.  Yrittäjänä en ansaitse yhtään mitään (ainakaan vielä en ole ansainnut), ja odotukset ja oletukset ovat korkealla. Samalla velkajärjestelysaatavat menevät ulosottoon, verovelkaa tulee lisää jne.

Onni tässä katastrofissa on uusi nerokas kirjanpitäjä, ja yhtiömuodon muutoksella voidaan pelastaa ainakin yritys, vaikka itse olenkin kusessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti