keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Vain muutos on pysyvää

Maksuohjelman muutosta voi hakea jos maksukyky merkittävästi ja pysyvästi heikkenee. Maksukykyni heikkeni hieman tämän vuoden alussa, ja todennäköisesti tulee heikkenemään oleellisesti ensi vuoden alusta. Pahimmassa tapauksessa olen työmarkkinatuella tai peruspäivärahalla, ja siitähän ei paljon yli 400 euron kuukausieriä maksella. Toisaalta voi käydä niinkin, että keikkaa alkaa pukkaamaan niin että rahaa tulee ovista ja ikkunoista. (Hah!)

Käräjäoikeus ei taatusti tule innostumaan taas uudesta maksuohjelman muutoshakemuksesta. Yritin selittää aiemmalle velkaneuvojalle, että kun ansiosidonnaiseni loppuu, maksukykyni tulee taas heikkenemään, ja mitäs sitten? Hän oli sitä mieltä, että tulisin varmaan työllistymään, joten uusi ohjelma tehtiin tuon ansiosidonnaisen mukaan, koska se oli sen hetkinen tilanne.

Ajattelin olla hyvissä ajoin liikkeellä, kun nuo prosessit ovat niin pitkiä, ja otin yhteyttä uuden paikkakunnan velkaneuvojaan. Ja mitä ihmettä? Siellähän oli ihan järkevän oloinen ja kommunikaatiokykyinen mies! Sovittiin tapaamisaika toukokuulle. Toisaalta, on parasta varmaan tehdä uusi muutoshakemus vasta, jos tosiaan olen peruspäivärahalla, eikä muutaman satasen vuoksi.


1 kommentti:

  1. Loistavaa, olen iloinen puolestasi! Toivottavasti saat asiantuntevaa, asiallista ja tarpeesi kohtaavaa palvelua. Vaikka tilanne tuntuu varmasti ajoittain onnettomalta ja toivottomalta, tulet tästä selviämään. Olen siitä varma! Häntä pystyyn! :)

    VastaaPoista